Odobreno: KCUS će dobiti 119 novih radnika

Na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je jednoglasno donijela Odluku da odobri prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme za 119 radnika u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Klinički centar je tražio saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme 168 radnika, što uključuje 55 ljekara specijalista, 43 viših i srednjih medicinskih sestara-tehničara i laboratorijskih tehničara, jednog diplomiranog inžinjera medicinske radiologije, jednog kliničkog psihologa, te 68 nemedicinskih radnika.

Vlada Kantona Sarajevo je, u skladu sa prijedlogom ministra zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Harisa Vranića, odlučila odobriti prijem svih traženih medicinskih radnika.

Naglašeno je da je prosjek nemedicinskog kadra u zdravstvenim ustanovama u KS iznosi 24,7%, što prelazi norme o potrebama ovog kadra utvrđene od strane Svjetske zdravstvene organizacije.

Kao što je poznato od ranije, Vlada je iskazala opredjeljenje za zapošljavanje neophodnog zdravstvenog kadra, posebno medicinskih radnika, kako bi se osigurao kvalitetan i neometan rad u zdravstvenom sektoru.

“Ovom odlukom, Vlada je pokazala svoju predanost i podršku jačanju zdravstvenog sektora te osiguranju adekvatnog i kvalitetnog zdravstvenog kadra kako bi se građanima pružile najbolje moguće zdravstvene usluge. Nove kolege pridonijet će kontinuitetu i kvaliteti zdravstvenih usluga, posebno u vremenu kada se suočavamo s izazovima u zdravstvenom sektoru”, naglasio je ministar Vranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79