Odobreno zapošljavanje 20 zdravstvenih radnika u Hitnoj pomoći Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo odobrila upošljavanje za 20 osoba od čega tri doktora, šest medicinskih sestara/tehničara, šest vozača i pet RTG tehničara.

Na jučerašnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost Javnoj ustanovi Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za prijem u radni odnos na određeno vrijeme, do jedne godine.

Odobrenje je dato za tri doktora medicine, šest medicinskih sestara/tehničara i šest vozača za prevoz hemodijaliznih pacijenata.

Također je data saglasnost ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi da angažuje pet RTG tehničara, po osnovu ugovora o djelu, na vremenski period do jedne godine.

Navedeni zdravstveni radnici su neophodni za kontinuiran rad JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, zbog čega je vlada donijela ovu odluku.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79