Određen jednomjesečni pritvor Bejtoviću i Đozi

Sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Barišu Bejtoviću i Adnanu Đozi nakon što su u petak lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 251. stav 3. KZ F BIH (Prevara u privrednom poslovanju).

Bilsena Šahman o svom sinu Bariši Bejtoviću:Njegov posao nema veze sa politikom i strankom

Bejtović je bio vlasnik i direktor firme “Panta Rei”, ali ovaj slučaj vezuje se i za nekoliko drugih firmi i prevaru u vezi određene tehničke robe u vrijednosti 250.000 KM. U sudskom registru kao vlasnik i direktor upisan je Adnan Đozo, a posljednja izmjena vršena je 6. aprila 2021. godine. Bejtović se navodi kao šef podružnice Panta Rei d.o.o. Sarajevo – Podružnica Anti-Age Centar u Sarajevu.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS potvrdila je u petak da je u četvrtak izvršen pretres poslovnih prostorija firme Panta Rei odakle je izuzeta poslovna dokumentacija.

Tužilaštvo neće provoditi istragu o 50.000 maski koje je nabavljao sin Bilsene Šahman

Oglasio se slastičar: Da nisam Bilsenin sin, ovo nikad niko ne bi spomenuo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79