ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR MILOŠU OBRADOVU, DOVODI SE U VEZU S UBISTVOM SARAJEVSKIH POLICAJACA

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu. 

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

– U kritičnom periodu Obradov je učestvovao u tuči, ovom prilikom na sreću. Tuču je dokumentirao MUP RS. Postoje službene zabilješke, prekršajni nalozi, postoji videonadzor da se to desilo. Postoji snimak njegovog odlaska kući, postoji konverzacija s prijateljima. On nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, učestvovati u krivičnom djelu i s nekim s dopisivati. Mislim da je Miloš Obradov pogrešna osoba u ovom trenutku – kazao je advokat osumnjičenog Obradova Bojan Veselinović, nakon okončanja ročišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79