Određen jednomjesečni pritvor za Selmina Ibrahimovića (33) iz Lukavca

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor Selminu Ibrahimoviću (33) iz Lukavca.

Podsjećamo, za Ibrahimovića postoje osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

Ibrahimović je osumnjičen da je 15. aprila 2024. godine u kasnim večernjim satima došao pred kuću u kojoj je stanovao Alen Muharemović (35) u lukavaćkom naselju Koksara, noseći sa sobom ranije ukradeni pištolj.

Njih dvojica su ispred kuće prvo imali kraći verbalni sukob, nakon čega ga je Ibrahimović fizički napao i više puta udario drškom pištolja u glavu te mu iz neposredne blizine ispalio jedan hitac u glavu i usmrtio ga.

Ubrzo nakon toga osumnjičeni je lišen slobode.

Sektor kriminalističke plicije MUP-a TK je obavio kriminalističku obradu i osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće materijalne dokaze, predao u nadležnost Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79