Određen pritvor Adnanu Magliću, evo šta mu se sve stavlja na teret

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Admir Arnautović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i donio rješenje kojim je osumnjičenom Adnanu Magliću određen pritvor, koji po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 14. oktobra do 14. novembra ove godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnih pritvorskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Adnan Maglić osumnjičen je da je počinio krivična djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda, saopćeno je iz Suda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79