Određen pritvor nasilniku iz Banje Luke

Osnovni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Draganu B. (39) iz Banje Luke, koji je lišen slobode u ponedjeljak zbog sumnje da je prijetio klanjem bivšoj nevjenčanoj supruzi D. S.

Portparol Suda Nikola Gatarić kaže da se Draganu B. na teret stavlja da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

– Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do mjesec, odnosno do 13. februara 2020. godine. Pritvor je određen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili učiniti krivično djelo kojim je prijetio – rekao je Gatarić.

Dragan B. je višestruki prestupnik koji je godinama proganjao i napadao bivšu suprugu, ali zbog toga ni dan nije proveo iza rešetaka.

Banja Luka: Majka sa djecom nije htjela izaći iz stanice dok ne uhapse nasilnika

Nakon novih prijetnji, žrtva je s njihovo dvoje djece ponovo došla u nadležnu policijsku stanicu, ali, za razliku od ranijih prijava, sada je policajcima jasno dala do znanja da neće izaći iz Policijske stanice dok je ne zaštite i nešto ne poduzmu.

Uslijedilo je lišenje slobode Dragana B., kome je Tužilaštvo predložilo mjeru pritvora, što je Sud i prihvatio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79