Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Brune Rolda

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33), osumnjičenima za teško ubistvo Brune Rolda, čije je tijelo zapaljeno u napuštenoj kući u centru Banje Luke.

Kako je saopćeno iz Suda, pritvor je određen iz svih pritvorskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, bojazni da će boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, straha od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog težine djela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Rold je ubijen 25. novembra, u periodu između 2 i 4 sata, u kući Ivice Pezića, koja je godinama bila napuštena. Tužilaštvo Drljaču tereti kao direktnog izvršioca ubistva i paljevine, dok se Krnetić i Zorić terete kao saizvršioci ubistva.

Svemu je prethodio verbalni sukob između žrtve i osumnjičenog koji je prerastao u tuču u kojoj je Rold zadobio više povreda po grudima i vratu, da bi ga Drljača potom ubo čakijom u vrat, usljed čega je preminuo. Da bi prikrio zločin, Drljača je podmetnuo požar u kojem je tijelo potpuno izgorjelo, kao i unutrašnjost kuće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79