Određen pritvor profesoru Salčinoviću

Općinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor profesoru u tuzlanskoj Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi Zijadu Salčinoviću (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Postoji sumnja da je Salčinović, kao profesor i član Komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, od juna 2017. do juna 2018. godine, od 10 vanrednih polaznika tražio i uzimao novčane iznose koji su iznosili u pojedinačnim slučajevima od 150 do 1.000 KM.

Koristeći svoju funkciju, on je polaznicima omogućavao da bez polaganja ispita pred stručnom komisijom steknu diplome rudarskog ili geološkog tehničara, čime je sebi pribavio korist u ukupnom iznosu od oko 3.900 KM.

Profesor je osumnjičen i da je od četiri vanredna polaznika tražio novac koji mu oni nisu htjeli dati.

Salčinović je uhapšen u utorak, 15. januara, nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Federalne uprave policije.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, saopćeno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79