Određen pritvor: Saslušan osumnjičeni za prijetnje smrću u porodici

Danas je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan V. Ž. (33), koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici.

Osumnjičeni se tereti da je vanbračnoj supruzi i maloljetnom djetetu prijetio da će ih ubiti, te da će potom sebi prerezati vene.

Tokom saslušanja, V. Ž. je djelimično priznao izvršenje krivičnog djela, ističući da nije prijetio oštećenima, ali je potvrdio da je izjavio da će sebe ubiti.

Tužilaštvo je ocijenilo da postoji rizik od utjecaja osumnjičenog na oštećene ukoliko ostane na slobodi, te je podnijelo prijedlog za određivanje pritvora.

Sud je prihvatio prijedlog, te je rješenjem odredio pritvor osumnjičenom V. Ž.

Nastavak istrage očekuje se kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice u vezi sa slučajem, a pritvor je određen kako bi se osigurala sigurnost oštećenih. Sud i tužilaštvo će i dalje pratiti razvoj situacije i poduzimati potrebne korake kako bi osigurali pravičan i zakonit postupak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79