Određen pritvor strancima koji su prošle sedmice lišeni slobode na Sarajevskom aerodromu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor za dvije osobe lišene u zoni Sarajevskog aerodoroma, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužitelj, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, strane državljane koji su lišeni slobode u zoni ograničenog kretanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo (MAS).

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Tayba Toufika, rođenog 1988. godine u Alžiru, državljanin Alžira, i Ben Zekria Chiheba Edinne, rođenog 1994. godine u Tunisu, državljanin Tunisa, piše Oslobođenje.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da se radi o stranim državljanima, koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH.

Navedeni osumnjičeni, otkriveni su i lišeni slobode u zoni ograničenog kretanja na Aerodromu Sarajevo, na mjestu i prostoru gdje pristup građanima nije dozvoljen, bez provedenih kontrola i procedura.

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo krijumčarenja ljudi iz članka 189. KZ BiH.

Sud BiH uvažio je prijedlog tužiteljstva te odredio pritvor osumnjičenima.

Rad na predmetu se intenzivno nastavlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79