Određen pritvor ubici iz Dervente koji je napao komšinice jer je sumnjao da su bave crnom magijom

 

Okružni sud u Doboj odredio je jednomjesečni pritvor Dobri Tešendiću (68) iz Dervente osumnjičenom da je u Gornjem Detlaku nožem ubio komšinicu Ružicu Tešendić (88) i ranio Ružu Tešendić (74).

Detalji stravičnog ubistva u Derventi: Žene optuživao za crnu magiju

Zločin se dogodio 3. avgusta, a prema prvim rezultatima istrage, motiv za napad na komšinice je bilo to što je Dobro sumnjao da se bave crnom magijom i da su mu “vračale”.

– Osumnjičeni je oko 6.30 časova došao do kuće R. T. obio ulazna vrata i ušao unutra. Nožem, koji je ponio sa sobom, žrtvi je zadao više ubodnih rana u predjelu vrata usljed koji je preminula. Nakon toga je otišao do kuće R. T., udaljene oko jedan kilometar, i nakon što mu je starica otvorila vrata napao ju je nožem i zadao više ubodnih rana u predjelu vrata i ruku – saopćilo je OJT Doboj.

Dodaju da je pritvor predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo i vanrednih okolnosti koje, imajući u vidu način izvršenja krivičnog djela ukazuju da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79