Određen pritvor za dvojicu uposlenika GRAS-a

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor članu Nadzornog odbora GRAS-a Ameru Ahmiću i uposleniku tog preduzeća Samiru Deljkiću, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Općinski sud u Sarajevu pritvor je odredio zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, utjecati na svjedoke, prikrivati dokaze i ponoviti krivično djelo.

Amer Ahmić i Samir Deljkić su osumnjičeni za krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi.

Podsjetimo, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva “Tender” na području Kantona Sarajevo u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi i pomaganja.

U okviru navedene akcije, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres nad osobom Č.E. (1996.) u U.O. “Palma” na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom je pronađen i oduzet novac koji je bio namijenjen za Nadzorni odbor KJKP Gras d.o.o. Sarajevo, radi dobijanja saglasnosti vezano za zaključenje ugovora o nabavci sedam rabljenih trolejbusa (vrijednost ugovora iznosila je cca 700.000 KM), nakon čega je osoba i uhapšena.

U nastavku akcije Tender lišene su slobode još tri osobe inicijala Ć.N. (1978.), A.A. (1970.) i S.D. (1971), koje se dovode u vezu s tim krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79