Određen pritvor za Nedeljka Lizdeka koji se dovodi u vezu s Elezovom grupom

Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Nedeljku Lizdeku jučer donio rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog Nedeljka Lizdeka određena mjera pritvora.

Pritvor prema ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana hapšenja ili do nove odluke Suda.

“Pritvor je određen zbog postojanja bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 5 godina ili teža kazna”, saopćeno je iz Suda BiH.

Nedeljko Lizdek osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana i teško ubistvo. Lizdeka su 18. maja uhapsili pripadnici MUP-a RS u okviru akcije koju sprovode zajedno s Tužilaštvom BiH u vezi sa djelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79