Određen pritvor za ženu koja je nožem pokušala ubiti muža

Odlukom Županijskog suda u Puli, 49-godišnja Ruskinja, osumnjičena da u Poreču pokušala ubiti 54-godišnjeg Nijemca, do daljnjeg ostaje u pritvoru pulskog zatvora.

Tužilaštvo je objavilo da joj je sudija istrage Županijskog suda u Puli odredio istražni zatvor iz tri razloga; da ne bi pobjegla i postala nedostupna hrvatskom pravosuđu, budući da je strana državljanka, zatim da tokom istrage ne bi utjecala na svjedoke koji će biti ispitani tokom istrage te da na slobodi ne bi ponovno počinila krivično djelo.

Ruskinju se tereti za počinjenje krivičnog djela povrede djetetovih prava, budući da se zločin odigrao pred očima maloljetne kćerke.

Ona je osumnjičena da je u noći s petka na subotu, oko 2.30 sati, tokom svađe ubola supruga nožem u lijevu podlakticu jer se rukom odbranio od uboda u tijelo. Pomoć mu je pružila dežurna ekipa porečke hitne medicinske pomoć, prenosi Glas Istre.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79