Odrekao se roditelja preko noći: Potresna priča bračnog para Ogrešević

Za sve roditelje koji posljednji atom snage daju za svoju djecu, najveći “šamar” koji im sudbina može prirediti jeste da se ta djeca u kasnijim godinama udalje od njih ili ih se, još gore, odreknu. A jednom bračnom paru upravo tako nešto priredio je sin, koji je, kako kažu, bez ikakvog razloga prije sedam godina prekinuo svaki kontakt sa njima.

Bračni par Arifa (56) i Mehmed Ogrešević (60) iz opštine Cazin u Bosni i Hercegovini godinama proživljava košmar u koji su bez ikakvog razloga upali. Naime, pored dvije kćerke koje ih obilaze, njihovo treće dijete, sin, priredio im je veliku bol i tugu kada ih se jednostavno odrekao, zbog čega im se i zdravlje ozbiljno narušilo. Pre sedam godina, otišao je od kuće i uprkos njihovim pokušajima, više se nije javljao.

“Mehmed je doživio moždani udar, evo treća godina kako leži. Mislim da je od velikog stresa i patnje, i od tada ne može da priča, potom je dobio i epilepsiju, a ne smiju da ga operišu. Zaboravio je i da čita, i da piše, a ne smijem ni samog da ga ostavljam, gde idem ja, vodim i njega” započela je svoju priču Arifa, dodavši da ni ona sama nije najboljeg zdravlja.

Mehmed i Arifa kako kažu, trenutno su bez ikakvih primanja. Kćerke koje su se udale i zasnovale svoje porodice, pomažu u svemu koliko mogu, ali je njima ipak najbitnije što ih obilaze, za razliku od sina koji u kuću nije kročio sedam godina.

“Kćerke nas obiđu, pomognu koliko mogu. Sestra od Mehmeda takođe koliko može bude tu, ali sin… ništa. Niti znamo gdje je sada niti znamo kako je”, priča Arifa za TV Krajina objašnjavajući da je sin 90-to godište i da je od kuće otišao sa 26 godina.

Nakon njegovog odlaska iz kuće i prekida svakog kontakta, ovaj bračni par probao je da stupi u kontakt s njim onda kada se Mehmed jako razbolio, međutim, tada je on rekao samo jedno – “Niste mi potrebni”.

Kako žive u istom mjestu, Arifa priznaje da ga je vidjela samo dva puta iz auta, dok ga je Mehmed viđao više puta, ali je sin uvijek prelazio ulicu kako se sa ocem ne bi našao na istoj strani ulice.

Kako je objasnila, sin je prije sedam godina počeo da radi u firmi njene porodice i od tada nije želio nikakav kontakt sa njima. Išla je kod svoje tetke, kod koje je on i odsjeo na početku da je pita o čemu se radi, ali je sin tada imao poruku za svoju majku – da ne dolazi jer će otići i odatle i onda ga više niko neće videti.

“Samo da nam dođe kući dok smo živi”

Sa suzama u očima ova neutješna majka poručila je javno svom sinu:

“Želim mu sve najbolje. Samo da mi dođe kući, da ga vidimo dok smo živi. Neka dođe svojoj kući, ovo će biti njegovo, kome drugo da damo nego njemu? Ne znamo šta je bilo, šta se desilo pa nas se odrekao. Nismo se svađali, sve je bilo normalno, zajedno živjeli, barem da nam kaže gdje smo pogrešili”, poručila mu je majka.

Arifa, koja svakodnevno brine o svom mužu koji se nikada nije oporavio od posljedica moždanog udara i odlaska svog sina, dodala je da im je on sada potreban više nego ikad.

“Ja svoje dijete primam u svako doba. Ima svoju kuću. Potreban nam je više nego ikad. Najviše kao moralna podrška. Sanjala sam ga mnogo puta, ali nikako ne mogu do njega. I muža jedva smirim. Svašta narod priča, ali komšije znaju šta smo sve radili za njih”, zaključila je Arifa u nadi da će se sin smilovati i što prije vratiti kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79