Odrekli se fantastične plate i odlučili da rade isključivo – volonterski!

– Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe – naglasio je Isović

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u utorak 19. januara, održalo je nastavak prve konstituirajuće sjednice. U nastavku sjednice kojom je predsjedavao Sejad Đozo razmatrala se samo jedna tačka, izbor zamjenika predsjedavajućeg Vijeća.

Jasmin Ademović je, u ime Komisije za izbor i imenovanja i mandatno imunitetska pitanja, informisao vijećnike da su navedenoj komisiji dostavljena dva prijedloga za zamjenika predsjedavajućeg i to Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP).

U obraćanju vijećnicima, prije izjašnjavanja, Adilagić i Isović su istakli da će svoj angažman, kao zamjenici predsjedavajućeg, obavljati isključivo na volonterskoj osnovi.

– Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe – naglasio je Isović.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je podržao odluku Ire Adilagić i Benjamina Isovića da svoj angažman obavljaju volonterski.

– Vrlo je važno što su se kandidati za zamjenike predsjedavajućeg odrekli primanja. Po aktuelnim platnim razredima plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3.600 maraka. Sa svim pripadajućim doprinosima i naknadama na godišnjem nivou za tri zamjenika predsjedavajućeg potrebno je 205 hiljada maraka – istakao je Mandić.

Nakon tajnog glasanja Adilagić i Isović su dobili potrebnu podršku vijećnika. Na ovoj sjednici svečanu izjavu je potpisao i preuzeo mandat vijećnika i Dragan Stevanović iz SDP prenosi Nap.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79