Odriču ga se i iz opozicije u RS-u: Dodik je prekršio zajedničke zaključke, više nema dogovora

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Igor Crnadak u razgovoru za Oslobođenje kaže da je pravi patriota onaj koji se bori protiv korupcije.

– Imamo milionske pljačke koje istražuje naše tužilaštvo. Te pare od naroda RS-a nisu ukrali ni Bakir, ni NATO, ni Vatikan, ni drugi izmišljeni neprijatelji. Te pare su ukrali oni na vlasti i oni koji su bliski vlasti – kaže nam Crnadak.

Na pitanje da li će kriza nastala nametanjem Inzkovog zakona uskoro biti završena, Crnadak odgovara da je visoki predstavnik realnost te da ga je nemoguće izbjeći.

– Donijeli smo zajedničke zaključke o tome kako da se odnosimo prema tom zakonu i to je SNSD sve srušio. Dodik je radio u Predsjedništvu BiH, Savjet ministara BiH je donosio odluke. SNSD je pokazao da su mu važniji lični i partijski interesi. Zajedničkog dogovora više nema – kazao je Crnadak.

Ističe da najveća odgovornost leži na SNSD-u, SDA i HDZ-u.

– Ako se lako dogovaraju oko fotelja, onda moraju da se dogovore i kako da riješe ovaj problem. Visoki predstavnik je realnost. On je već dva puta boravio u Beogradu. Razgovarao je sa zvaničnicima Srbije i nemoguće ga je izbjeći – poručio je Igor Crnadak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79