Održano ročište za produženje pritvora Goranu i Leđibi Ravlić zbog ubistva Nermine Ravlić

Održano ročište za produženje pritvora Goranu i Leđibi Ravlić zbog ubistva Nermine Ravlić


Odbrane se protive, ključni dokaz nije pronađen

Danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za produženje pritvora Goranu Ravliću i njegovoj majci Leđibi Ravlić, osumnjičenima za svirepo ubistvo Nermine Ravlić krajem juna u stanu na Pofalićima. Pored toga, razmatran je pritvor za Latifa Jašarevića, optuženog za pomaganje i neprijavljivanje krivičnog djela.

Odbrane traže mjere zabrane

Advokati Muhidin Kapo i Rijad Kapo, koji zastupaju Gorana i Leđibu Ravlić, usprotivili su se prijedlogu za produženje pritvora, tražeći da se osumnjičenima izreknu mjere zabrane umjesto pritvora. Advokat Omar Mehmedbašić također se usprotivio produženju pritvora za Latifa Jašarevića.

Advokat Muhidin Kapo je za “Dnevni avaz” izjavio: “Nema nijedan konkretan dokaz da se radi o ubistvu na svirep način. Tužilaštvo je provelo vještačenje po vještaku za sudsku medicinu, ali nema nalaza koji bi pokazao koje su smrtonosne povrede i kako su mogle nastati.”

Osporavanje dokaza

Kapo je dodao da Goran Ravlić ima državljanstvo BiH i Hrvatske te da bi se mjerama zabrane, kao što je oduzimanje pasoša i zabrana prelaska granice s ličnom kartom, mogla osigurati njegova dostupnost pravosudnim organima.

“Nije poznato na koji način osumnjičeni mogu utjecati na vještačenja. Rečeno je da treba pronaći oklagiju koja je trebala biti pronađena. Ne može neko ležati u pritvoru neograničeno, dok je stan zaključan i drvena oklagija nije pronađena,” izjavio je Kapo.

Nema motiva za ubistvo

Kapo je istakao: “Nije jasno kako bi osumnjičeni mogli utjecati na brata oštećene i druge svjedoke. Navedeno je da je ubistvo počinjeno u vanrednim okolnostima, ali nema dokaza da je riječ o atipičnom ubistvu. Goran Ravlić nije poduzeo nijednu radnju koja bi ukazivala na ubistvo. On je volio svoju ženu i nije imao motiv da je ubije.”

Leđiba Ravlić također je izjavila da njen sin Goran nije ubio svoju suprugu. “Moj sin nije ubio suprugu,” rekla je Leđiba, prema navodima advokata Kape.

Sud će naknadno donijeti odluku o produženju pritvora za osumnjičene.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija