Oduzeli mu BMW jer je vozio pijan, nije imao vozačke, a za kazne je dužan skoro 10.000 KM

Na području Bosanske Gradiške vozaču B.P. je 5. juna privremeno oduzet BMW zbog toga što je njime prekoračio brzinu, zbog toga što nije imao vozačku dozvolu, zbog toga što je vozio pod dejstvom alkohola i zbog duga od 9.470 KM.

Kako su saopćili iz MUP-a Republike Srpske, tokom kontrole saobraćaja u 20:35 je radarskim sistemom je registrovano prekoračenje brzine ovim vozilom.

Kontrolom je utvrđeno, kako su naveli, da je B.P. upravljao pod dejstvom alkohola prije sticanja prava na upravljanje automobilom, a na osnovu izvršenih provjera u Registru novčanih kazni, utvrđeno je da vozač ima dug od 9.470 KM.

Zbog prethodno navedenog BMW je privremeno oduzet, a protiv B.P bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, saopćili su iz MUP-a Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79