Oduzeta licenca staračkom domu poslije snimka nasilja nad bakom

Domu za stara lica u Peći “Orenda” oduzeta je licenca poslije objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu prije nekoliko dana, objavili su kosovski mediji.

“Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka slučaja”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija samoproglašenog Kosova.

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je donesena odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu “Orenda”.

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavijesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi djelatnost pružanja socijalnih usluga, prenosi Kosovo onlajn.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79