Oduzeta luksuzna vozila i autodijelovi u vrijednosti od skoro pola miliona KM

U sklopu pojačanih operativnih aktivnosti, službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba na dvije lokacije u Bosanskoj Gradišci.

Tom prilikom pronađena su motorna vozila, šasije motornih vozila i veća količina rabljenih autodijelova za luksuzna motorna vozila. Procijenjena tržišna vrijednost robe iznosi oko 451.300 KM.

Kako je saopćeno iz Uprave za indirektno oporezivanje, osobe kod kojih je sporna roba pronađena nisu posjedovale dokumentaciju o porijeklu, odnosno dokumentaciju kojom bi dokazali da je nad ovom robom proveden carinski postupak.

Zbog toga je sporna roba privremeno oduzeta, a protiv počinilaca će biti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom.

Ova akcija sprovedena je u saradnji sa ovlaštenim službenicima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79