Oduzeta municija, vaga, drobilica: U akciji “Pacov” lišen slobode 26-godišnji diler

U okviru policijske akcije “Pacov” koja je jučer provedna u Sarajevu, pripadnici MUP-a KS lišili su slobode dvadesettrogodišnjeg D. K. iz Sarajeva zbog sumnje da je preprodavao drogu na području grada.

Policija je na osnovu nardbe Općinskog suda u Sarajevu pretresla kuću koju on koristi te je tom prilikom pronađena oduzeta digitalna vaga, drobilica, šest bojevih metaka i mobilni telefon.

Kako se čini dilera su odale njegove mušterije jer su policajci od nekoliko osoba koje su od D.K. kupovale drogu, privremeno oduzeli oko 150 grama marihuane, piše Faktor.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga D.K. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon saslušanja u policiji, lišeni slobode će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predato u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments