Oduzeto 6.511 raznih dijelova: Vodene pumpe, disk pločice, kočione diskove…

Ovlašteni inspektori Uprave za indirektno oporezivanje, angažirani u Regionalnom centru Tuzla, izvršili su uspješnu operaciju koja je rezultirala privremenim oduzimanjem veće količine novih autodijelova ukupne vrijednosti od 359.300,00 KM, saopćeno je iz UIO.

Operacija je sprovedena na temelju informacija o potencijalnim nepravilnostima u poslovanju određene osobe.

Inspektori UIO su izvršili temeljnu provjeru prometa i porijekla robe na dvije različite lokacije, tokom koje su pronašli i privremeno oduzeli veću količinu strane robe za koju nije bila dostupna zakonom obavezna dokumentacija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Radi se o različitim vrstama autodijelova, uključujući vodene pumpe, disk pločice, kočione diskove i slično, što čini ukupno 6.511 komada raznih novih dijelova za putnička motorna vozila.

Vrijednost privremeno oduzete robe u okviru ovih operativnih aktivnosti procijenjena je na oko 359.300,00 KM.

Nadležne službe su preduzele zakonom predviđene mjere i radnje protiv osoba koje su uključene u neregularnosti opisane u ovom slučaju.

Napomenuto je da su prilikom sprovođenja ovih mjera od strane ovlaštenih inspektora UIO korištene specijalizirane opreme, koja je donirana od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini putem Programa EXBS, kao i od strane UNDP/UNODC-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79