ODUZETO 7.327 PAKETA CIGARETA: EVO GDJE SU IH SVE POKUŠALI SAKRITI!

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su u Trnovu 7.327 paklica cigareta tržišne vrijednosti 33.000 KM, jer nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

Iz Uprave je saopšteno da su oduzete paklice cigareta marke “rojal blu“, “rojal blu slim”, “FM blu”, “FM red”, “merilin pink” i “trokadero”.

“U saradnji sa Grupom za istrage Regionalnog centra UIO Sarajevo, protiv počinioca će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su precizirali da su službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, paklice cigareta oduzeli preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na putnoj komunikaciji Foča – Sarajevo, u mjestu Trnovo, a u skladu sa instrukcijama i uputstvima Tužilaštva BiH i Suda BiH.

“Tokom ove godine ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su cigarete i duvan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM”, navodi se u saopštenju.

Iz Uparve ističu da su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo u toku ove godine ukupno oduzeli 65.206 paklica cigareta, te 1.139 kilograma rezanog duvana.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane u BiH da na besplatnu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, utaje akciza, carine ili PDV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments