Odveli tinejdžericu iz Hrvatske i dvije godine je držali kao seksualnu robinju

Na Floridi su prije oko mjesec dana uhićeni 26-godišnji Jordan Jysae Pulido i njegov otac Roberto Santana-Jiménez pod optužbom da su s namjerom da je seksualno iskoriste odveli tinejdžericu s područja Koprivničko-križevačke županije još 2018. godine. Djevojka je tada imala 16 godina, a s njom je Pulido stupio u kontakt putem društvenim mreža negdje 2017. godine.

Kako piše mundohispanico.com, koji je na uvid dobio dokumente iz istrage, ocu i sinu prijeti kazna od 10 godina pa do doživotnog zatvora zbog zločina koji su počinili.

Mundohispanico.com navodi kako su američki istražitelji na slučaju dvije godine surađivali i s hrvatskim istražiteljima, među kojima su bili i oni s područja Koprivničko-križevačke županije.

U dokumentu koji su novinari dobili na uvid stoji kako je Pulido 14. lipnja 2018. godine otputovao u Hrvatsku zbog seksualnog odnosa s maloljetnicom starom 16 godina. Prije toga oni su se dopisivali oko godinu dana te su razvili prijateljski odnos.

Po dolasku u Hrvatsku Pulido je s djevojkom imao seksualni odnos, unatoč tome što je znao da je maloljetna.

Mjesec dana kasnije, po povratku u Ameriku u srpnju 2018. rekao je svom ocu da je u vezi djevojkom s područja istočnoeuropske zemlje te ju želi dovesti u Ameriku kako bi bila njegova ljubavnica. Mundohispanico piše kako je otac pomogao Pulidu da djevojku dovede u Ameriku, no nije jasno kako je to uspio ni je li ju prisilio. Kako god bilo, Pulido se vratio u Hrvatsku te s djevojkom došao na Floridu.

Kako je tekla istraga?

Njezin nestanak mobilizirao je hrvatsku policiju, koja je zatražila pomoć američkih kolega. Jedini tragovi koje su imali bile su njezine društvene mreže te kontakti mladića diljem SAD-a.

Istražitelji su temeljem tih kontakata i podataka o putovanjima u Hrvatsku uspjeli doći do Pulida te ga osumnjičili kao osobu koja bi mogla biti odgovorna za nestanak djevojke, kao i za njenu seksualnu eksploataciju. Smatraju da je njegov otac znao da Pulido djevojku drži zatočenu te da mu služi kao seksualna robinja.

24. rujna, nakon gotovo dvije godine istrage, istražitelji su dobili zeleno svjetlo od federalnog suca da liše slobode dvojicu muškaraca.
1. listopada obojica su uhićeni, a djevojka je spašena. Policija je zaplijenila Pulidov iPhone te laptop na kojima su nađeni razni dokazi. Istražitelji sada pokušavaju otkriti je li Pulido prisiljavao djevojku da se za njega prostituira.

Dan kasnije protiv sina i oca je podignuta optužnica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79