Odžak: Uhapšenom muškarcu policajci spasili život

Pritvaranje 50-godišnjeg muškarca iz Odžaka moglo je kobno završiti da nije bilo prisebnosti policajaca koji su ga u samo sat dva puta vozili u Službu hitne pomoći i tako mu spasili život.

– Muškarac je lišen slobode jučer oko ponoći zbog remećenja javnog reda i mira u kafiću “Hype” u Odžaku. Nekoliko minuta nakon pritvaranja doživio je gušenje u prsima i otežano disanje. Odmah je prevezen u Dom zdravlja gdje mu dežurni ljekar nije dao nikakvu terapiju tako da je vraćen nazad u prostoriju za zadržavanje osoba lišenih slobode. Samo sat vremena kasnije njegovi simptomi su postali znatno ozbiljniji i ponovo je odvezen na hitnu službu. Prilikom druge intervencije dobio je infuzijsku otopinu, a naknadnim uvidom u njegov zdravstveni karton ljekar je utvrdio da je riječ o osobi koja boluje od šizofrenije te da ima fobiju od zatvorenog prostora koja zahtjeva liječenje – kažu iz policije.

Muškarcu je uručen prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog remećenja javnog reda i mira. U policiji kažu da je prilikom hapšenja pružao otpor zbog čega su ga fizički savladali i vezali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79