Odziv birača do 11 sati je 14,88 posto

Do 11 sati odziv birača na nivou BiH je 14,88 posto i to u FBiH 13,56, a u RS 18,07 posto – kazao je predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar na prvoj današnjoj konferenciji za Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Ukupno je u BiH formirano više od 5.000 biračkih mjesta, najveći broj biračkih mjesta otvoren je na vrijeme, neki su kasnili iz tehničkih razloga.

“U Srebrenici je bilo značajnijeg kašnjenja zbog prometne nesreće, kasnilo se u Han Pijesku i Čapljini. Izborno povjerenstvo naložilo je razriješenje predsjednika biračkog odbora, pozivamo gradsko povjerenstvo u Čapljini da obavijeste nadležne. U Vlasenici se kasnilo na četiri biračka mjesta, u Srebreniku kasnilo se na jednom biračkom mjestu. Također je bilo 30 minuta kašnjenja u Bihaću, kao i u Čelincu. Biračka mjesta mogu raditi duže, jer su kašnjenja bila kraća od tri sata – pojasnio je Bakalar.

Dodao je da su formirana i 173 mobilna tima COVID-19 koji će posjetiti više od 3.000 glasača. Kompletnu informaciju imat ćemo kasnije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79