Oglasila se kompanija Dženex: Kažu da od aprila čekaju dozvolu od Grada

Oglasila se kompanija Dženex: Kažu da od aprila čekaju dozvolu od Grada


Nakon mirnog protesta Tuzlaka koji su platili svoje stanove a ne mogu u njih ući, oglasila se kompanija Dženex koja je pravila zgradu.

Opet prevareni Tuzlaci: Kupili stanove u zgradi u kojoj ne mogu živjeti

Podsjetimo, iz Gradske uprave su rekli da cijeli proces ”koči” upotrebna dozvola koju firma Dženex nije dobila i to zbog, kako su rekli većih odstupanja izgradnje objekta nego što su naveli u projektu.

”Došli smo do toga da je urađeno 694 kvadrata više nego što je to građevinskom dozvolom predviđeno. To je za nas bilo neprihvatljivo, da tolika odstupanja prihvatimo kao nešto što je malo u tom procesu izdavanja upotrebne dozvole”, naveo je u izjavi za RTV Slon Fahrudin Delić, pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzla.

Kažu kako je firma Dženex imala više od dvije godine da se izjasni o kompletnom projektu što nije uradila. Sada su im gradske vlasti dale rok od osam dana za izjašnjavanje o otklanjanju nedostataka, a ukoliko to ne urade, kažu, dat će im negativno rješenje.

Sada su se oglasili iz firme Dženex. Kažu da od aprila čekaju dozvolu grada.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti.

“U toku je redovni upravni postupak za tehnički pregled i izdavanje upotrebne dozvole koji od 04.04.2024. godine po zahtjevu Dženex-a vodi Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzle.

U dosadašnjem periodu Komisija za tehnički pregled je obavila pregled objekta i dokumentacije, sačinila zapisnik i jednoglasno predložila Službi da se za Lamelu B2 izda odobrenje za upotrebu.

Na traženje Službe za dodatnim obrazloženjima Komisija je sačinila dopunu zapisnika i ponovo predložila izdavanje odobrenja za upotrebu za Lamelu B2.

S obzirom na sve navedeno, ostaje nam da čekamo okončanje upravnog postupka od strane nadležne Službe, te ćemo se nakon okončanja istog ponovo pisemeno oglasiti prema našim kupcima i medijima”, rekli su iz Dženexa.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija