Oglasila se Arijana Memić: “Muriz je dobio policijsku zaštitu”

Muriz Memić, koji se već pet godina bori da otkrije istinu o smrti svoga sina Dženana, danas je dobio je prijetnje smrću.

U izjavi za „Dnevni avaz“ Memić je rekao da je prijetnje dobio putem posrednika.

Oglasio se Muriz Memić: “Rečeno mi je da ću biti ubijen ako se jednoj osobi nešto desi”

Na svom Facebook profilu oglasila se kćerka Muriza Memića, Kantonalna zastupnica Arijana Memić. Njen komentar prenosimo u cijelosti:

Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem.
Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavjesti i dežurni državni tužilac.
Komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili.  Također nam je obećana zaštita u vidu patrole❗
Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno.
A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79