Oglasila se Bugojanka čije je dijete oboljelo od meningitisa

Nakon vijesti da se u Bugojnu širi opasna bolest bakterijski meningitis te da su već tri bebe zaražene, oglasila se i Aida Hajdarević, majka jedne od njih.

Ona je u telefonskom pozivu za jedan domaći medij objasnila da u BiH ne postoji vakcina za ovu bolest te da je iznimno važno reagirati na vrijeme i pažljivo pratiti dijete.

– Smatra se da u Bugojnu postoji neko mjesto gdje se širi ta bakterija. Koliko znam, još dvoje djece je zaraženo, jedna beba od 11 mjeseci i jedna od sedam mjeseci. U Bosni, nažalost, nema vakcine za meningitis, treba se pobrinuti kako bi se našlo neko rješenje da se djeca zaštite. Želim da se roditelji probude i pažljivo prate svoje dijete i kakvo je njihovo zdravstveno stanje, ne bih voljela da se nekome ovo desi. Gledati svoje dijete na aparatima ili s osipom po koži, veoma je teško. U ovakvim situacijama važno je brzo reagirati – kazala je Hajdarević.

Oglasila se majka iz Bugojna oboljele bebe od meningitisa Aida Hajdarević

Oglasila se majka iz Bugojna oboljele bebe od meningitisa Aida Hajdarević

Gepostet von Bugojno Danas am Sonntag, 6. Januar 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79