Oglasila se direktorica škole: “Iako se igralište nalazi pored OŠ “Zajko Delić”, isto je u nadležnosti Općine Vogošća

Redakciji portala Crna-Hronika javio se roditelj (identitet poznat redakciji portala) te sa našim čitateljima podijelio informaciju o nesreći koja se desila u Sarajevu, tačnije na lokalitetu Kobilje Glave.

Kako tvrde roditelji, nesreća se desila na jednom od igrališta Osnovne škole “Zajko Delić” kada je fudbalski gol pao na maloljetno dijete. Brzom intervencijom roditelja i pripadnika Hitne pomoći, maloljetno dijete je prevezno na KCUS kako bi mu se pružila adekvatna pomoć.

“Molimo vas ne šaljite djecu na igralište”

Nedavno smo upozorili kakvo je stanje na našem igralištu i za gol koji nije fiksiran. Upravo se desilo da je dijete povrijeđeno jer je gol pao na njegovu glavu. Molimo vas da ne izvodite djecu na igralište dok se ne dovede u red. Dijete je sa roditeljima na CUM-u, ja sam krenula ih voziti ali sreća Hitna je brzo stigla”. – rečeno je od strane roditelja škole za portal Crna-Hronika

Oglasila se i direktorica škole Anisa Sivac.

“Danas se desio nesretni slučaj koji nas je sve potresao. Prilikom pada konstrukcije gola na igralištu u blizini naše škole sedmogodišnji dječak je teško povrijeđen. Dječak je u pratnji roditelja posjetio obližnju stomatološku ambulantu.
Iako se igralište nalazi pored OŠ “Zajko Delić”, isto je u nadležnosti Općine Vogošća. Naša škola igralište ne koristi za nastavne i vannastavne aktivnosti.

Dječaku želimo brz i uspješan oporavak, a porodici snagu i strpljenje u ovim teškim trenucima.” Izjavila je direktorica Anisa Sivac

Šta kaže roditelj?

Kod Osnovne škole Zajko Delić u Vogošći danas je oko 13 sati došlo do nesreće kada je konstrukcija gola pala na sedmogodišnjeg dječaka koji je povrijeđen i hospitalizovan.

Kako je naveo otac povrijeđenog dječaka, konstrukcija gola koja je pala nije bila ničim pričvršćena. Naveo je da je njego sin zadobio frakturu lobanje, krvarenje srednjeg uha i u teškom je stanju.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo je za portal “Avaza” potvrđeno da je policija izlazila na teren i da je izvršen uviđaj.

Iz škole kod koje je došlo do incidenta se nisu oglašavali, a kako otac povrijeđenog dječaka tvrdi, direktorica nije pokazala zainteresovanost za ovaj slučaj jer povrijeđeni dječak ne ide u tu školu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79