Oglasila se Hanka Paldum nakon privođenja sina Mirzada: Sutra će se saznati prava istina…

Mediji širom Bosne i Hercegovine i regije su prenijeli informaciju da je priveden sin pjevačke zvijezde Hanke Paldum, Mirzad Brkić.

Kako su naveli, Brkić je priveden zbog sumnje da je navodno fizički i psihički maltretirao djevojku (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.

Budući da je veliki broj medija prenio ovu informaciju, odlučili smo kontaktirati i zamoliti za izjavu gospođu Paldum.

U Neumu uhapšen Mirzad Brkić, maltretirao djevojku i prisiljavao na intimni odnos

“Molim vas, sutra poslije 11 sati, dobit ćete svi izvještaj iz MUP-a i vidjet ćete onda… Ja ću morati angažovati advokata poslije ovoga i tužiti sve medije koji su napisali ijedno slovo. A sutra će biti objavljena objava, puštena zvanično iz MUP-a Mostara, i svima će vam biti jasno kakva je ovo igra. Sutra ćete dobiti pravu informaciju, ne od mene, već zvaničnu”, rekla je Paldum za portal Radiosarajevo.ba.

Napomenimo, ranije je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona objavio kako je jučer ženska osoba prijavila da je, u njenoj kući u Neumu, M.B. iz Sarajeva (1985.) fizički i psihički maltretirao njenu gošću (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.

Informacije o prijavi i lišavanju slobode osumnjičenog potvrdio je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a rekavši:

“Ženska osoba je prijavila telefonom u Policijsku stanicu Neum da je u kući gdje stanuju jedna muška osoba M.B. (1985.) godište iz Sarajeva tokom prošle i pretprošle noći psihički i fizički maltretirala njenu gošću (1995.) godište iz Sarajeva”, rekao je Marić nadodavši da u prijavi stoji da ju je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.

Mirzad Brkić (36) pušten na slobodu

Navodi se da je M. B. lišen slobode i službenim vozilom prevezen u Mostar.

Portal Radiosarajevo.ba je u više navrata pokušao kontaktirati Ljudevita Marića za službenu potvrdu informacije, no on ne odgovara na pozive. Potvrdu informacije nismo mogli dobiti ni od bivših advokata Mirzada Brkića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79