Oglasila se i Melisa Suljić: Vrijeđane smo na nacionalnoj osnovi, pobunile smo se kao i svaka normalna osoba

Melisa Ibrahimović i Melisa Suljić, radnice srebreničke podružnice tekstilne firme “6. novembar” iz Zvornika danas su odlučile da ne idu na posao, jer se, kako kažu, ne osjećaju sigurno. Ibrahimović tvrdi da, iako je nakon višemjesečnih sukoba i provokacija na nacionalnoj osnovi upućenih od tri kolegice s posla održan sastanak s vlasnikom, nije bilo očekivanih rezultata.

Epilog svega je podignuta optužnica protiv Esada Ibrahimovića, Melisinog supruga, koji je posjetio firmu da bi pokušao riješiti problem. Suljić i Ibrahimović su među šest povratnica od ukupno 30 žena koliko ih radi u ovom pogonu.

Srbi vrijeđali radnice Bošnjakinje iz Srebrenice: Vi ste Srpkinje, nastali ste od Srba

“U zadnje vrijeme smo trpjele mobing i naconalno vrijeđanje na poslu, što ni jedna normalna osoba ne bi trpjela. Pobunile smo se, kao i svaka normalna osoba koja ima svoja ljudska prava. Tražile smo svoja prava, bilo nam je obećano, međutim, očigledno da sve nije ispoštovano do kraja”, govori Melisa Suljić za Federalnu.

“Zaista sam iznenađen i šokiran jer više od 40 godina radim u tekstilnoj industriji, odnosno u konfekciji. Otvorio sam taj pogon da se zaposle nezaposlene žene i povratnici, i oni koji su tu domicilni. Došlo je do nekakve svađe i ta svađa se pretvorila u nezgodnu situaciju da je Melisa plakala. Sutradan sam sazvao sastanak u pogonu, pozvao ih sve i odlučio da, pošto je ovo porodična firma – hoću i želim samo porodičnu atmosferu”, poručuje direktor firme Jakov Galić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79