Oglasila se i ministrica Turković o incidentu u Janji: Muškarci u vojnim uniformama terorišu nesrpsko stanovništvo u Podrinju

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turković, oglasila se na svom zvaničnom Twitter nalogu povodom jučerašnjih dešavanja u Janji.

Ona je napomenula da vlasti u Republici Srpskoj nisu osudile napad na vjernike i pucnjavu ispred Atik džamije u Bijeljini.

Također, ministrica Turković je nazvala zastrašujućim da muškarci u vojnim uniformama sa srpskim nacionalističkim obilježjima terorišu nesrpsko stanovništvu na području gdje je, ne tako davno, izvršen genocid nad Bošnjacima.

Podsjećamo, u jutarnjim satima jučerašnjeg dana došlo je do incidenta ispred Atik džamije, kada je naišla kolona vozila sa muškarcima koji su prevozili badnjak.

Oni su vjernicima, koji su se vraćali sa sabah-namaz, uputili pogrdne riječi, a jedna osoba iz kolone je pucala u zrak u neposrednoj blizini džamije.

Također, sinoć su se na društvenim mrežama pojavile fotografije iz Višegrada, na kojima se vide pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta koji su se okupili na Badnje veče.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79