Oglasila se i sporna firma iz afere “Kiseonik”: Tvrde da sav uvezeni i isporučeni kiseonik ima odgovarajuću čistoću

Sav uvezeni i isporučeni kiseonik zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u proteklom periodu ima odgovarajuću čistoću za upotrebu u zdravstvenim ustanovama, navedeno je u saopćenju preduzeća TGT Tehnogas, koji je potpisao direktor Stanislav Čađo, reagujući na, kako je navedeno, brojne napade i izrečene neistine.

“Svaki uvoz i isporuku prati odgovarajući certifikat o usklađenosti, koji to potvrđuje. Isporuka kiseonika kupcima odvijala se u skladu sa odredbama i uslovima sadržanim u tenderima, koje su ustanove objavljivale.

Pruženi nivo usluge bio je takav da je osiguravao snabdjevenost zdravstvenih ustanova i u najtežim i najkritičnijim trenucima pandemije koronavirusa”, navode iz TGT-a.

Podsjećamo, Agencija za lijekove BiH je firmi TGT Tehnogas izdala Rješenje o zabrani prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika jer, kako se navodi, ne posjeduje potrebne dozvole.

  (FOTO/VIDEO) Novi skandal u nižim ligama: Potukli se igrači na terenu, uključili se i navijači

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79