Oglasila se inspekcija: U Centaru “Safet Zajko” zatečeno je više od 1.000 ljudi

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove oglasila se u vezi s informacijom o navodnom zatvaranju Centra “Safet Zajko”. Kako je rečeno, nije tačno da je Centar zatvoren, a dodali su da je nadzor u toku.

“Nakon policijske dojave da se u Centru ‘Safet Zajko’ nalazi više od 1.000 ljudi, bez pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera, dežurni sanitarni inspektor odmah je izašao na teren gdje je ustanovio i zapisnički potvrdio navode iz prijave, odnosno da je osim više od 1.000 ljudi koji su boravili na prostoru Centra bez pridržavanja fizičke distance, njih oko 100 boravilo u bašti ugostiteljskog objekta, dok su samo rijetki posjetitelji imali zaštitnu masku”, ističe se u saopćenju.

Po čijem nalogu je zatvoren Centar “Safet Zajko” ?

Naglašavaju da je postupajući sanitarni inspektor zatražio intervenciju Covid redara J.P. Lokom, koji u momentu nadzora nisu obavljali poslove za koje su zaduženi, kako bi se uspostavilo provođenje higijensko-epidemiolških mjera propisanih naredbama kriznih štabova i zaljučcima Vlade Kanton Sarajevo.

“Dakle, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS potpuno odbacuje tvrdnju da je Centar ‘Safet Zajko’ zatvoren, što potvrđuju trenutne slike iz inspekcijskog nadzora, ali je tačno da je subjektu nadzora naređeno uspostavljenje propisanih higijensko-epidemiloških mjera, a sve s ciljem zaštite stanovništva od zaraznih bolesti’, piše u saopćenju.

S obzirom da inspekcija još uvijek nije okončala nadzor na navedene okolnosti, ostali detalji inspekcijskog nadzora bit će naknadno saopćeni, istakli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79