Oglasila se Ivana Marić: “Ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom “uhljebljavanju”

Ivana Marić, nezavisna analitičarka i v. d. predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar 55, istakla je kako je na ovu poziciju nisu kandidovale stranke “Četvorke” već nezavisni kandidat Damir Marjanović.

– Želim se zahvaliti Faktoru na muštuluku. Dobila sam informaciju da je Vlada KS potvrdila moj izbor za predsjednicu NO Kamenog teatra, ali još nisam dobila zvaničnu potvrdu pa zbog toga to nisam ni spominjala. Ja ipak nemam tako dobre veze kao osobe i mediji iz SDA okruženja. Žao mi je što ih ponovo moram demantovati. Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke Četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanović – napisala je Marić na svom Facebook profilu.

“Nezavisna” politička analitičarka imenovana za v. d. direktorice Nadzornog odbora Kamernog teatra

Istakla je da je Marjanović njen dugogodišnji prijatelj, a da joj je ponudio ovu poziciju znajući koliki je “zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra”.

– Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom “uhljebljavanju”, jer meni ne treba ni jedno ni drugo. Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za mene je bilo neprocjenjivo. Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti – navela je također.

Istakla je kako je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra bez razmišljanja prihvatila.

  Učitelji ogorčeni stavom Vlade: Pandemija im služi kao izgovor za neizvršavanje obaveza

– Bit će mi čast i zadovoljstvo da dam mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra. Radujem se saradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: “Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice”. Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama. Uglavnom, ako želite promovirati neku funkciju, samo mene kandidujte za nju i to će automatski postati najvažnija i najbolje plaćena funkcija u državi – navela je Marić na Facebook-u


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79