Oglasila se kćerka nane Fate: Mama je dobro, sve je ovo njoj teško palo

Nana Fata Orlović zbog pogoršanog zdravstvenog stanja hospitalizirana je danas na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Kako je ekskluzivno za portal “Avaza” potvrdila njena kćerka Hurija Karić, nana Fata je dobrog zdravstvenog stanja i nije životno ugrožena.

– Moja mama je dobro. U pitanju je rutinska kontrola zbog terapija koje inače koristi. Ljekari su joj savjetovali da ostane u bolnici dva dana, da je pregleda internista, da dobije terapiju – kazala je Karić.

Nije ništa opasno

Kako ističe, nana Fata se ovih dana posebno umorila zbog svih događaja vezanih za izmještanje crkve iz njene avlije.

– Ona je umorna od svega što se posljednjih dana dešavalo. Hvala Bogu pa nije ništa opasno. Malo smo je sklonili od svega. U pitanju je prije svega umor. Nije ništa kritično, sve joj je ovo teško palo – istakla je Karić.

Ušli su u bašču i ljubili zemlju

Kćerka nane Fate prokomentirala je i navode na našem portalu, a u kojima se ističe da su pojedine osobe u alkoholiziranom stanju nakon uklanjanja crkve došli pred naninu kuću i provocirali je.

MUP RS-a spriječio incident: Vozilima sa Pala krenuli u Potočare. Vraćeni iz Konjević Polja

– U pitanju su djeca i omladina. Ušli su u bašču i ljubili zemlju gdje je bila crkva. Pjevali su i neke pjesme. U pitanju su iste osobe koje su i ranije pravili probleme u Bratuncu. Nisu bile direktne provokacije, nisu prilazili kući, njoj niko na vrata nije pokucao. Naravno, slučaj smo prijavili policiji. U pitanju su sitne provokacije, srećom, nije ništa opasno – kazala je Karić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79