Foto: Ilustracija
Oglasila se majka čije dijete su lutalice napale dok je išao u školu: “Živimo u gradu gdje je naša sigurnost ugrožena. Čuvajte djecu”

Oglasila se majka čije dijete su lutalice napale dok je išao u školu: “Živimo u gradu gdje je naša sigurnost ugrožena. Čuvajte djecu”


Prvi dan škole 12-godišnji dječak iz Zenice će nažalost pamtitit po napadu pasa lutalica.

Prema podacima uprave policije MUP-a ZDK, policiji se obratio Zeničanin K.A., koji je obavjestio policiju da je na putu od kuće u Marjanovića putu, do Osnovne škole “Mak Dizdar” u Crkvicama, od strane pasa napadnuto njegovo 12-godišnje dijete. – Dijete je zadobilo povrede desne natkoljenice, pružena mu je pomoć u Hitnoj pomoći, a onda i Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica.

Drama u Zenici: Dijete (12) na putu do škole napali i povrijedili psi lutalice

Dan nakon cijele drame oglasila se majka Vildana koja je poslala poruku za sve roditelje.

“Nažalost dječak iz teksta je moj maloljetni sin Afan, koji je na putu do škole napadnut od dva psa. Ne želim pričati o šoku i stresu koji je dijete doživjelo, niti o traumi koju je cijela naša porodica i komšije koje su vidjele napad doživjele.

Želim da apelujem na sve nas, na društvo da dignemo glas, da učinimo sve što možemo da moje dijete bude posljednje koje je doživjelo ovakvu traumu. Hvala Bogu, dijete je dobro, ukazana mu je pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica, dobio je adekvatnu imunizaciju u Hes-u, nosit ćemo se sa psihološkom traumom i prevazići ovo što se dogodilo.

Mi kao roditelji ćemo, naravno tražiti sudsku zaštitu i poduzeti sve što je u našoj moći da se sistemski zahtjeva rješavanje ovog problema. Nažalost, živimo u gradu u kojem je sigurnost naše djece i svih nas ugrožena. Molim vas čuvajte svoju djecu i sebe i ne dozvolite da vaše djete ili vi budete sljedeća žrtva❗❗❗❗” – izjavila je majka



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija