Oglasila se majka djevojčice Nadin: Htjeli su sve zataškati, nećemo odustati!

Nakon što je danas objavljena vijest da je Federalno tužilaštvo naredilo provođenje istrage u slučaju Nadin Smajlović, kontaktirali smo djevojčicinu majku za komentar.

Amina Smajlović, majka Nadin Smajlović je za PRESS izjavila:

Želim da vjerujem ovoj naredbi Federalnog tužilastva. Donijeli su jednoglasnu odluku prema našoj pritužbi i naredili da se ovo uzme kao osnovano djelo i da vrate na postupanje Kantonalnom tužilaštvu. Tužilaštvo nije moglo donijeti takvu odluku ako nema stručno-medicinsku struku i mi smo sve vrijeme na to ukazivali.

Htjeli su sve zataškati kako bi spriječili utvrđivanje istine i odgovornost tih ljekara koji su učestvovali u najnehumanijoj radnji medicinskog poziva – odbijanju liječenja i nepružanju medicinske pomoći i samim tim ugrozili život mog dijeteta, a javnim istupima etiketirali moje dijete.

Iako se pokazalo da je Kantonalno tužilastvo pristrasno nekim pojedincima, želim samo poručiti da mi kao porodica nećemo odustati, dovesti ćemo počinioce pred stub pravde i odgovarat će za ovo nečasno djelo i neće se više niko od tih ljekara poigravati sa životom niti jednog djeteta zarad nekih svojih sitnih interesa kao npr. šefovskih mjesta i vođenjem da stoji generalna direktorica iza njih.

Želim da vjerujem u ovu državu, a evo pokazalo se da ima i čestitih tužilaca u ovoj zemlji i nadam se da naš slučaj neće pripasti tužiteljici Saneli Škaljić i da će ubrzo biti smjenjena i glavna tužiteljica Kantonalnog Tužilastva Sabina Sarajlija jer očito nije adekvatna da obnaša ovu funkciju, navodi Smajlović.

Amina za PRESS dodaje i jedan zanmljiv detalj, a to je da je advokat koji ih je prije branio otkazao suradnju zbog supruge koja je kako naša sagovornica navodi dobila specijalizaciju na KCUS-u, te da upravo taj advokat trenutno brani Hasana Dupovca u slučaju “Dženan Memić”, te dodaje da je sve u ovom slučaju jedna kriminogena hobotnica.

Za kraj našeg razgovora majka Nadin Smajlović je dodala i to da očekuje brzu odluku o podizanju tužbe jer imaju nadzor Federalnog tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79