Oglasila se majka mališana koje je otac bacio s balkona

Josip Rođak (54) koji je jučer rano ujutro izvukao četvero djece iz kreveta i bacio ih sa prvog sprata kuće u Pagu, dobio je branioca po službenoj dužnosti. Prilikom jutrošnjeg kriminalističkog ispitivanja branio se šutnjom, a nakon podneva je prevezen u Županijsko državno tužilaštvo na ispitivanje. Nakon toga ide pred sudiju, koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Katica Rođak, majka četvero povrijeđenih mališana, od kojih se jedna djevojčica bori za život u KBC-u “Rebro”, za portal 24sata.hr izjavila je kako nije ni slutila šta će se dogoditi.

– Ja nisam ni slutila šta će se dogoditi. On je mene ujutro u 5.56 sati pitao spavam li. Ja sam se okrenula i valjda sam zaspala. Mislila sam da je on ustao jer svako jutro ide u prodavnicu po hljeb. Onda sam čula krik. Mislila sam da je mala pustila neki snimak na telefonu. Kad je on došao u sobu, vidjela sam da je uhvatio za ruku A. (djevojčicu koja je najteže povrijeđena) i nosio je. Mislila sam da je nosi u dnevni boravak. On se vratio unutra i mrtvo hladno mi rekao: “Ja sam likvidirao djecu”. Ja sam mu rekla: “Monstrume, kuda sada bježiš?”

On je nakon toga otišao u policiju i prijavio se. Ne mogu mu to oprostiti – prisjeća se Katica.

Ispričala je i da njen suprug nije ranije zlostavljao djecu.

– Bio je ok. Šta mu je jučer puklo, ja ne znam. Nismo se ni svađali niti bilo šta – rekla je.

Odbacila je navode da je zanemarivala djecu.

– Za klevete koje neke komšije pričaju, tužit ću ih. Sve one koji su lagali, da su djeca zanemarena, da sam neodgovorna majka i da se svašta o meni priča. Zna i gospodin Bernardo da ih kupamo i da su uvijek u čistome, neka oni pometu pred svojim pragom pa neka o drugima pričaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79