Oglasila se majka: Sestra je pila kafu. Kaže da nije tamo da presvlači moju djecu

Hrvatski portal Index je objavio fotografije blizanaca starih 5 mjeseci koji se, kako kaže njihova majka, trenutno nalaze u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

Na fotografijama se mogu vidjeti uplakane bebe nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice. Oko ruku imaju role WC papira.

Sestra na kafi

Dječaci se zovu Fran i Filip, a njihova majka Ana Treščec Indexu je ustupila fotografije za objavu. Kako kaže, dječaci su rođeni tri mjeseca prije termina, a u KB-u Fran Mihaljević završili su nakon što su dobili gripu. Za vrijeme bolesti dobili su i rota virus. Majka ih je posjetila jučer u bolnici, a tamo je zatekla ovakvo stanje. Pokušala je razgovarati sa sestrom, ali ona je, kako majka kaže, za to vrijeme bila na kafi.

Osim blizanaca, Ana je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu skrb.

Majka je za Index ispričala što se dogodilo jučer kad je zatekla djecu u takvom stanju.

“Ona to ne može”

“Sestra mi je rekla da ona nije tamo da bi samo moju djecu presvlačila. Da nije tamo da bi sjedila kraj njih i svakih pet minuta gledala to”, kaže nam majka.

“To stanje sam zatekla prije, ali sam šutjela jer su mi dali objašnjenje da se radi o rota virusu i stolicama koje nagrizaju. Da su kiselkaste i tako dalje. Šutjela sam, otišla kući i u nedjelju, jučer, došla sam gore, krenula ga presvlačiti i zatekla još gore stanje. Onda sam odlučila to poslikati i krenuti”, dodaje.

“Došla sam kod sestre, tražila ju bodi, a ona je pila kafu na kraju hodnika. Tu je počela gunđati. Da bi ga trebalo svakih pet minuta presvlačiti, da ona to ne može…”, prepričava ona.

Zašto ne može?

“Ne znam. Vjerojatno joj je dosadno. Ili joj je problem promijeniti pelenu. Na kraju sam ga ja sređivala. Nisam znala kako to više očistiti, bio je do leđa…

Bodi je poprimio smrad, sve je smrdjelo. Ostala sam očajna”, kaže nam majka blizanaca.

“Spustila sam ih u krevetić. Jedan je okrenuo glavu na jednu stranu, a drugi na drugu. Pokupila sam se i otišla. Nemate što tražiti gore”, ispričala je Ana Treščec za Index.

Što kaže ravnateljica?

Ravnateljica Alemka Markotić za Index je kratko komentirala slučaj.

“Osoba koja nema hospitaliziranu djecu kod nas je napravila tu objavu. Poslat ćemo vrlo brzo službeno priopćenje”, rekla nam je.

“Može se pojaviti iritacija kod male djece”

Prenosimo priopćenje KB-a Fran Mihaljević:

“Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

U određenim bolestima kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i dr., može se pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice (osobito ako se radi o virusnim proljevima), može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica”, piše u priopćenju iz bolnice.

Ministarstvo šalje inspekciju

Ministarstvo zdravstva je objavilo kako će poslati inspekciju u bolnicu.

“Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”, javljaju iz Ministarstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79