Oglasila se nana čiju su unuku pretukli vršnjaci u Maglaju: “Problem je nastao na roditeljskom koji je pretvoren u mahalsku priču i svađu, a onda osveta Lari”

Užasan slučaj zabilježen je u Maglaju, kada su vršnjaci pretukli devetogodišnju djevojčicu Laru koja je tom prilikom išla svojoj nani, ispričala je ranije za portal “Avaza” njena majka Tatjana Hamzić.

Nakon toga, oglasili su se iz Prve osnovne škole Maglaj, a u saopćenju je, između ostalog, navedeno kako nemili događaj nije izvršen u školi, u krugu škole, niti za vrijeme nastave.

Događaj se desio u popodnevnim satima, prilikom odlaska djevojčice do njene bake. Škola ne može istraživati ništa što se nije desilo u njenim okvirima, niti može izricati ukor zbog nečega što učenici urade mimo škole i mimo nastave.

Potresna ispovijest majke Tatjane: djevojčica i dva dječaka šutirali su je i po nogama. Ona je nekako uspjela pobjeći i pozvati me

Navodno zlostavljanje djevojčice od strane njenih vršnjaka u školi nikada nije evidentirano jer se majka nikada nije obratila učiteljici, pedagogici i upravi škole sa takvim informacijama i zahtjevom da se ti problemi riješe – naveli su, između ostalog, iz Prve osnovne škole Maglaj.

Nakon saopćenja škole, oglasila se nana pretučene devetogodišnje Lare piše Avaz.

– Naravno da škola štiti svoj ugled i svoje radnike. Problem je nastao na roditeljskom koji je pretvoren u mahalsku priču i svađu, a onda osveta Lari. Pošto je dijete sačekano van škole, to riješava policija. Za probleme u školi imaju i individualni razgovori, a ne mahalanje na roditeljskom. Treba biti zreo učitelj. Je li to treba neko nekog ubiti i da niko nije kriv? Gdje mi to živimo? Larina nana, u ime sve djece – napisala je Ljiljana Tovarišić.

Zvijeri odgajaju zvijeri: Devetogodišnju djevojčicu vršnjaci tukli bokserom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79