Oglasila se policija o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona istražuju slučaj navodnog pokušaja otmice djeteta, koji je prijavljen u utorak, 3. avgusta u Policijsku upravu Ljubuški.

Budući da se informacija o tome tokom jučerašnjeg dana počela širiti društvenim mrežama te su o tome izvijestili i pojedini mediji, iz MUP-a ZHK su se danas oglasili saopćenjem za javnost.

Djetetu nudio bombone, piše u prijavi

Kako su naveli u utorak, u 20.50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta.

Prema njegovoj prijavi, oko 20 sati, u ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema porodičnoj kući, zaustavilo se motorno vozilo u kojem su se nalazile nepoznate osobe.

– Osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu je ponudila bombone i mamila ga da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo – stoji u prijavi.

Odmah po zaprimanju prijave, naveli su iz MUP-a ZHK, policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, koji se još provjeravaju.

Ne širite neprovjerene informacije

– Do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave- podvukli su iz MUP-a ZHK.

Također, dodali su i da u jučerašnjem dnevnom izvještaju o stanju sigurnosti u ZHK kojeg objavljuju na web- stranici MUP-a (HALO 122) nisu spomenuli tu prijavu, kako bi izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači, naglasili su, da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave.

– Pozivamo građane da, ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju, o tome izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški. Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije – saopćeno je iz MUP-a ZHK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79