Oglasila se Premier kladionica povodom sve učestalijih kladioničarskih prevara

U zadnje vrijeme povećan je broj prevara i pokušaja prevara, od strane domaćih i inozemnih prevaranata, koji na sve moguće načine pokušavaju izvući novac, te se tim povodom oglasila i Premier kladionica, te su na svom Facebook profilu objasnili na koji način se vrše prevare?

Njihovo upozorenje prenosimo u cjelosti.

Jedna vrsta prevaranata je jednostavnija, kreiraju Facebook i Instagram profile s prodajom dojava i nadaju se upecati naivne “mušterije”. Neki od njih kao dokaz svoje stručnosti pokazuju “dobitne listiće”. Kada je riječ o listićima iz Premier kladionice, niti jedan od njih nikada nije stvarno uplaćen kod nas, eventualno je samo na webu pripremljen za uplatu u poslovnici, ali nikad nije stvarno odigran.

Druga skupina je ozbiljnija, računalno educiranija te uz pomoć osnova programiranja snime/kreiraju video nepostojećeg virtualnog računa u Premier kladionici naslovljenog na ime “mušterije”, zatim se “mušterijama” javljaju uz tvrdnje da su za njih ostvarile velike dobitke, ali da za pristup korisničkim podacima za isplatu njima moraju najprije poslati par stotina eura (Western Unionom, ili na neki drugi način). Idu čak toliko daleko da kao dokaz “mušterijama” šalju ispunjenu poreznu prijavu na ime “mušterije”, koja bi trebala poslužiti kao dokaz dobitka. Takva porezna prijava lako se skine i ispuni putem interneta.

Uz njih, tu su i razni prodavači, koji od “mušterije” traže da im za neku uslugu/proizvod novac uplate na Premier račun. Oni koji takvu uplatu naprave, uglavnom nikada ne vide ni proizvod ni svoj novac, a obzirom da se radi o težem kršenju Pravila i zakonskih procedura, Premier kladionica je protiv više prekršitelja podnijela i prijave nadležnim organima.

Stoga još jednom naglašavamo sljedeće:

1. Prave DOJAVE ne postoje na Facebooku i Instagramu. Zašto bi itko, ako ima stvarnu dojavu, prodavao istu na društvenim mrežama kad i sam može uplatiti na taj par? Nipošto ne plaćajte za dojave na društvenim mrežama!

2. Ako Vam se putem društvenih mreža jave određeni ljudi i tvrde da su za Vas u Premier kladionici ostvarili veliki dobitak, pošalju vam i video gdje se ”stvarno” vide sredstava na Vašem računu, ali da im za podizanje novca morate prethodno poslati novac, to je prevara. Video je lažan, račun je lažan i dobitak ne postoji.

3. Ako Vam netko nudi da mu za neku uslugu/proizvod platite preko Premier računa, nipošto to ne radite. Premier račun služi samo za igru klađenja, svaki drugi oblik predstavlja kršenje Pravila i Premier kladionica će sukladno zakonskim propisima pristupiti zatvaranju toga računa i blokiranju svih sredstava na njemu.

Molimo sve igrače da vode računa o ovim informacijama, a da počinitelje prijave i Premier kladionici i nadležnim policijskim upravama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments