Oglasila se šefica patologije KCUS-a: “Ne izlazite ni po hljeb, vrhunac virusa je pred nama”

Šefica OJ Klinička patologija, citologija i humana genetika, doc.dr. Nurija Bilalović oglasila se na svom Facebook profilu. A njenu molbu i apel prenosimo u cijelosti:

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

“Svim mojim prijateljima, poznanicima i porodici:
molim vas da od danas ne izlazite iz svojih kuća, pa čak ni po kruh/ hljeb. Najgore tek počinje. Mnogi pozitivni će biti otkriveni i mnogi se mogu zaraziti. Zato je jako važno da ostanete kod kuće, te da se ne sastajete ni sa kim. Jako je važno biti veoma oprezan.
Moramo se brinuti za sebe , jer vrhunac virusa dolazi u sljedeće dvije sedmice. Obično u te dvije sedmice, zaraženi se pokažu. Nakon toga, 2 sedmice je zatišje , a onda nastaju 2 sedmice u kojoj se sve stišava. Ono što se dogodilo u Italiji je zanemarivanje u vrijeme vremena zaraze i zato su se svi ti zaraženi slučajevi pojavili odjednom i zajedno.
Na kraju, nemojte nikoga posjećivati. Niti primati nekoga u posjetu. Čak niti rodbinu.
To je sve za dobrobit svih nas. Maksimalni val zaraze će biti u sljedeće dvije sedmice .Nemojte zadržavati ovu poruku samo za sebe, proslijedite je svojoj rodbini, prijateljima i kontaktima. Ovo sam napisala jer vas sve volim, i želim vas sve vidjeti zdrave kad se sve završi.” – napisala je Nurija Bilalović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79