Oglasila se SIPA nakon akcije “Var”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Var“.

U toku su pretresi stambenih objekata na ukupno pet lokacija na području Samca, Orašja i Novog Travnika zbog postojanja osnova sumnje da su lica osumnjičena u ovom predmetu počinila krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“ i člana 383. KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, u vezi sa krivičnim djelima iz člana 380. „Primanje dara i drugih oblika koristi” istog zakona, navedeno je iz SIPA-e.

Osumnjičena lica terete se za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine uz pružanje pomoći Obavještajno-bezbjednosne službe Bosne i Hercegovine, policijskih službenika MUP-a RS, MUP-a SBK Travnik i MUP-a Kantona Sarajevo.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Var“ biće poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79