Oglasila se Zara nakon poziva na bojkot: Sve smo osmislili u julu

Modna kompanija Zara povukla je reklamnu kampanju sa naslovnice svoje web stranice koja je prikazivala lutke bez udova i statue umotane u bijelo, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama i pozive na bojkot ovog brenda.

Na društvenim mrežama Zare osvanule su reklamne fotografije nove kolekcije, a u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te se poziva na bojkot.

Poznate ličnosti širom svijeta, a tako i u našoj zemlji užasnute su kontroverznim fotografijama Zarine reklamne kampanje te pozivaju na bojkot popularne modne marke.

Potezom poznatog brenda ogorčeni su brojni aktivisti i korisnici društvenih mreža, ali i brojne javne ličnosti iz naše zemlje, među njima, i influenserice Aida Đapo, Ana Bavrka, Adi Bebanić, Ilda Humić, Sebija Izetbegović…

Brojne ličnosti bojkotuju Zaru, među njima i Sebija Izetbegović

Na jednoj od fotografija mogla se vidjeti manekenka koja nosi lutku umotanu u bijelo, na drugoj je poprsje koje leži na podu, a na jednoj od fotografija bila je lutka bez ruku.

Inditex, koji je vlasnik Zare, saopštio je da su promijenili slike kao dio svog uobičajenog postupka osvježavanja sadržaja.

Iz Inditexa nisu komentirali pozive na bojkot, ali su kazali da je kolekcija “Atelier” osmišljena u julu, a fotografije su snimljene u septembru.

Zara je na predstavljanju kolekcije 7. decembra saopštila da je inspirirana muškim krojevima iz prošlih stoljeća. Izgledalo je da fotografije prikazuju umjetnički studio s ljestvama, materijalom za pakiranje, drvenim sanducima i dizalicama te pomoćnicima u kombinezonima.

Prozivke urodile plodom: Zara uklonila kampanju, poziv na bojkot ostaje?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79