Oglasile se nadležne službe povodom oduzimanja drva od starije muške osobe iz Jajca

U jajačkom naselju Šibenica danas su uposlenici Šumarije Jajce oduzeli “nelegalno” usječena drva od Sulje Halabe koji korača u desetoj deceniji.

Ova postupak bi bio opravdan da se ne radi o manjoj količini drva u kojoj nije bilo ni pola metra, a što je najgore od svega toga, devedesetogodišnji Halaba je u ratu izgubio sina Rasima.

Oglasili su se iz Šumarija Jajce o navedenom slučaju.

Saopštenje za javnost.

Ovim putem želimo da obavijestimo javnost o tačnim informacijama i navodima vezanim za slučaj “Šibenica” a koji dostavljamo u prilogu.
Napominjemo da se povodom navedenog slučaja poduzimaju potrebne službene radnje, a o kojima će javnost biti blagovremeno obavještena.

“Nakon dužeg praćenja i dojave mještana uspjeli smo da upratimo da uposlenik Šumarije Jajce vrši besplavnu sječu tj krađu drveta i kontinuirano vrši prodaju (po informacijama mještana Ređo Halaba – uposlenik Društva sa svojim sinovima godišnje otuđi cca 150 metara kvadratnih)

Dana 01.4.2021. nakon ingormacije sa terena upraćeno je da Ređp Halaba dovezao određenu količinu ogrijevnog drveta do kuće i priznao da je on to lično počinio. Netačna je informacija da se ogrijevom snadbjeva starac od 90 godina, kao što je netačna da se radi o maloj količini. Mala količina je ta koja je zatečena a svakako da se radi o znatno većim količinama koje su bespavno posječene. ” – izjavio je upravnik Velid Mešić.

Oglasio se unuk dede kojem su oduzeli drva: “Na svojim leđima sam drva dovukao, samo da se dedo ugrije”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79